Az 1.4841 hőálló acél egy ausztenites, magas króm-nikkel tartalommal rendelkező ötvözet, amely kifejezetten a magas hőmérsékleten történő alkalmazásokhoz készült. Ez az anyag olyan környezetekben használatos, ahol rendkívül nagy mechanikai terhelések és magas hőmérséklet is egyaránt jelen vannak. Az 1.4841 kiváló szilárdságot mutat 1000°C-ig, és továbbfejlesztett tulajdonságokkal bír elődjéhez, az 1.4828-as minőséghez képest. A megnövelt króm- és nikkeltartalomnak köszönhetően ellenállóbb az oxidációval szemben, ezáltal stabilabb teljesítményt nyújt extrém hőmérsékleteken.

1.4841 Hőálló Acél Tulajdonságai

Az 1.4841-es acél mechanikai szilárdsága és vegyi ellenállása 1100°C-ig kiváló, ami különösen alkalmassá teszi ipari környezetekben való használatra. A hőmérséklet-ingadozások és az oxidáló atmoszférák sem jelentenek kihívást ennek az ötvözetnek, mivel 1050°C-ig ellenáll a pikkelyképződésnek. Fontos azonban, hogy az 1.4841 magasabb figyelmet igényel, amennyiben kénhidrogénnel vagy kéndioxiddal teli gázoknak van kitéve, hisz 650°C felett érzékennyé válik ezekre az anyagokra.

Alapvető tulajdonságok:

Az 1.4841 acél hajlamos a ridegedésre 600-850°C között, mivel szigma-fázis képződhet, mely mechanikai tulajdonságait negatívan befolyásolhatja. Ezért az ilyen alkalmazások óvatos tervezést igényelnek.

Kémiai Összetétel (20°C-on)

Az 1.4841-es acél magas króm- és nikkeltartalma javítja annak ellenállóképességét a különböző ipari körülmények között:

Fizikai Tulajdonságok (20°C-on)

Alkalmazási Területek

Az 1.4841-es minőségű acélt olyan iparágakban használják, ahol folyamatosan magas hőmérsékletek és korróziós hatások állnak fenn. Ide tartoznak a következő alkalmazási területek:

Vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, és adja le személyes igényeire szabott rendelését bármilyen 1.4841 minőségű acélra most! Böngéssze kínálatunkat, és rendeljen a Metal Specialtól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 1 =