Az 1.4410 minősítésű acél az egyik legismertebb szuper duplex rozsdamentes acél fajta, melyet kifejezetten az agresszív, klorid tartalmú környezetek kihívásainak kezelésére fejlesztettek ki. Ez az acél kivételes mechanikai és korrózióállósági tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek rendkívül fontosak olyan iparágakban, ahol ezek az extrém körülmények mindennaposak. 

Az 1.4410 Szuper Duplex Acél Általános Jellemzői 

Az 1.4410-es acél egy martenzites-ferrites szuper duplex acél, amely magasabb króm (Cr), molibdén (Mo) és nikkel (Ni) tartalommal rendelkezik, mint a hagyományos duplex acélok. Ezek az elemek fokozzák a korrózió állóságot, különösen a sós vagy kloridos környezetekben. Az anyag alacsony hőtágulási együtthatója, valamint magas szakítószilárdsága és folyáshatára biztosítja, hogy hosszú élettartamot nyújtson a legnehezebb körülmények között is. 

Kémiai Összetétel (20°C-on) 

Az 1.4410 acél kémiai összetétele a következő: 

Mechanikai Tulajdonságok 

Az 1.4410 acél kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, beleértve a magas szakítószilárdságot (730-930 MPa) és folyáshatárt (530 MPa). Az anyag mechanikai ellenállása és korrózióállósága miatt ideális nagy nyomással és hőmérséklettel dolgozó rendszerekhez is. 

Felhasználási Területek

Az 1.4410 minősítésű acélt különösen olyan iparágakban alkalmazzák, ahol a környezet extrém korróziós hatásokat okozhat. Íme néhány terület, ahol előszeretettel használják ezt az anyagot: 

Olaj- és gázipar: az anyag kiváló korrózióállósága miatt kifejezetten alkalmas olajvezetékekhez, csatlakozókhoz és tengeri platformokhoz, ahol sós vizes közeggel kell szembenézni. 

Petrolkémiai ipar: a magas hőmérséklet- és korrózióállóság miatt tökéletes választás szerelvényekhez, karimákhoz és finomító berendezésekhez. 

Tengeri alkalmazások: tengervíz hűtő rendszerekhez, hajó tengelyekhez és más, kloridos környezetben használt alkatrészekhez, ahol elengedhetetlen a korrózióval szembeni ellenállás. 

Vegyipar: különféle korrozív folyadékokkal dolgozó tartályokhoz és szerelvényekhez használják, mivel jól ellenáll a savas környezetek hatásainak is.

1.4410 a Metal Specialtól!

Az 1.4410 szuper duplex rozsdamentes acél ideális választás olyan ipari felhasználási területeken, ahol az erős korróziós környezet, a magas mechanikai igénybevétel és a hőmérséklet-ingadozás mindennapos problémát jelent. Az anyag tartóssága, kiváló korrózióállósága és mechanikai szilárdsága garantálja, hogy hosszú távon is megbízható teljesítményt nyújtson. Szerezze be az Ön számára szükséges kivitelű 1.4410 szuper duplex acélt a Metal Special széles választékából! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − tizenegy =