A duplex acél egy különleges rozsdamentes acél, amely a ferrites és az ausztenites acélok előnyeit ötvözi. Ez az ötvözet két fázisú szerkezettel rendelkezik, amely kiváló szilárdságot és korrózióállóságot biztosít. A duplex acél kifejezetten hatékony olyan környezetekben, ahol a hagyományos rozsdamentes acélok nem lennének elég tartósak.

Duplex acél tulajdonságai

A duplex acél kivételes mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, beleértve a nagyobb szilárdságot és a kiváló korrózióállóságot. Az acél szerkezete két fázisból áll: egy ferrites és egy ausztenites komponensből, ami hozzájárul az anyag ellenállóságához. Az ilyen ötvözetek sokkal erősebbek, mint a hagyományos ausztenites acélok, miközben könnyebben megmunkálhatók, ami jelentős előnyt jelent az ipari gyártási folyamatok során.

Az egyik legfontosabb tulajdonsága a duplex acéloknak, hogy ellenállnak a kloridok által okozott repedéses korróziónak, ami különösen fontos a tengeri és vegyipari alkalmazásokban, ahol az anyagok rendszeresen ki vannak téve magas sótartalomnak vagy savas környezetnek.

Hol használják a duplex acélt?

A duplex acél számos iparágban megtalálható, főleg olyan környezetekben, ahol a korrózióállóság és a mechanikai erő szükséges. A leggyakoribb alkalmazási területek közé tartozik:

Ha duplex acél, akkor Metal special! 

Válogasson a Metal Special széles kínálatából bármilyen formátumú duplex acélok közül, hisz garantált, hogy megtalálja, amit keres! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − négy =